Πρωτοβουλία για το Οριστικό Κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής

Πρωτοβουλία για το Οριστικό Κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής

Τι είναι η πρωτοβουλία

Η πρωτοβουλία για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, είναι μια πρωτοβουλία ανθρώπων  που κατοικούν στην δυτική Αθήνα και έχουν μια κοινή αντίληψη για το μεγάλο περιβαλλοντολογικό έγκλημα του ΧΥΤΑ Φυλής.

Αποφασίσαμε από κοινού η επιτροπή μας να ασχοληθεί με την διαμόρφωση προτάσεων και θέσεων για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και να προσπαθήσει να ενημερώσει και να κινητοποιήσει την τοπική κοινωνία για αυτό το μεγάλο ζήτημα.

Αποφασίσαμε από κοινού η επιτροπή μας να έχει ως αποκλειστικό περιεχόμενο τον αγώνα για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής. Εμείς που ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια είμαστε κάτοικοι  που μένουμε σε όλους τους Δήμους της περιοχής από την Ελευσίνα ως το Χαϊδάρι, που ασχολούμαστε με  τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα, τα κινήματα πόλης, τα εργατικά και φοιτητικά κινήματα, τους συλλόγους γονέων, τους εξωραϊστικούς  συλλόγους.

Γνωρίζουμε πως  η επιτροπή μας δεν είναι η μόνη συλλογικότητα που ασχολείται με το ζήτημα του ΧΥΤΑ Φυλής και δεν έχουμε ανταγωνιστική δράση με καμία από αυτές. Θέλουμε σχέσεις συνεργασίας  με κάθε φορέα που θέλει να ασχοληθούμε από κοινού με το πρόβλημα του ΧΥΤΑ Φυλής. Με συλλόγους μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών. Με τοπικούς  πολιτιστικούς συλλόγους, με εμπορικούς συλλόγους, με εργατικά σωματεία, με ανθρώπους που δεν ανήκουν σε καμιά συλλογικότητα και απλά θέλουν να ασχοληθούν με το ζήτημα του ΧΥΤΑ.

Ξέρουμε ότι ξεκινάμε μια δύσκολη αλλά ταυτόχρονα πολύ δημιουργική προσπάθεια και πιστεύουμε πως στο τέλος η προσπάθεια μας θα έχει αποτελέσματα.

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: